Mobiliteit en Verkeer

Politie beboet fietsers die tegen de rijrichting rijden

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost van de Antwerpse politie controleerde woensdag op de Diksmuidelaan en de Herentalsebaan in Deurne. Ze hadden in de omgeving van enkele scholen oog voor overtredingen die begaan werden door fietsers. 17 fietsers die tegen de rijrichting reden, 5 fietsers die door het rood reden en 3 fietsers die rondreden met gsm in de hand werden beboet. De jongste fietsers kregen een waarschuwing van de politie met de duidelijke boodschap dat hun rijgedrag gevaarlijk was.

Ook automobilisten ontsnapten niet aan het oog van de politie. 14 automobilisten reden rond met de gsm in de hand, 12 negeerden een rood licht en 6 parkeerden in de dubbele file. Tot slot wandelden ook 3 voetgangers door het rood in het zicht van de politie.

De wijkteams van Deurne hadden aandacht voor de Bisschoppenhoflaan. Daar werden 8 roodrijders betrapt en 9 bestuurders die rondreden met de gsm in de hand. Een man die een rijbaan blokkeerde om even naar de krantenwinkel te gaan kreeg een boete. Hij kreeg nog een extra boete omdat hij zijn sigarettenpeuk op de grond gooide en rookte terwijl er een kind in zijn wagen zat.

Foto Belga